Welkom bij Watersportvereniging Den Oever

 

Hemelsvaeren 2016... Met de WSV Den Oever, nou dat is prima gelukt!

image1Het weer was goed, de wind was goed, en het gezelschap was goed. Donderdag 5 Mei om 9 uur palaver. Met 5 boten richting Urk vertrokken: de Zwarte Haan, de Impuls, Sil's Lobke, Foxy Lady en de Aafke. Wij zeilden met de Eagle een stuk mee op, om vervolgens richting Makkum en terug naar Den Oever te gaan. Annemiek moest vrijdag werken en logistiek kregen we het niet opgelost om ook meteen mee naar Urk en daarna Kampen te gaan. Om 17:00 terug in Den Oever en daarna toch nog 'even snel' richting Urk! Hebben we die haven ook eens gezien. Gezellig toch de sfeer meegemaakt na een dag zeilen. Op vrijdag stond de reis verder gepland naar Kampen. De wind is al 2 dagen Zuid-Oost, dus niet echt optimaal om vlot naar Kampen te zeilen, maar het mooie weer maakt alles goed en er wordt genoten op de zeiltochten.

In Kampen meerde de groep aan in de buitenhaven van Kampen. Schitterende plek om aan te meren, in het centrum van de oude binnenstad van Kampen. Om 15:30 een bezoek aan de werf Kroes en Zoon. We worden ontvangen op een unieke locatie waar Ronald Grootjen (neef van Rian Grootjen van de Eagle) en zijn vrouw in een woonboot wonen. Het uitzicht over de IJssel naar Kampen is uniek. Ronald heeft allemaal traditionele houten schepen in onderhoud. Deze worden door middel van een balken systeem de winterstalling ingerold. Opgebokt en al komen de boten uit het water op het balkensysteem om vervolgens in de loods opgeslagen te worden voor de winter. Uniek om te zien! In de haven van zijn werf heeft hij 3 ligplaatsen, voor alleen traditionele houten schepen. Ook alle gereedschappen zijn traditioneel, het oude ambacht wordt hier nog uitgeoefend!

image2
image3

Op zaterdag 7 mei de tocht naar Enkhuizen. Wij zeilen vanaf Den Oever eerst richting Workum, om vervolgens in een slag naar Enkhuizen te kunnen komen. Voor ons de eerste echte grote tocht die we maken en de eerste tocht die we met onze nieuwe boot Eagle maken. Wat een heerlijk weer om te zeilen. We hebben wel wat golfslag, maar dat is op deze boot best te doen. De Impuls gaat niet mee naar Enkhuizen vanwege afspraken op zondag en helaas moest ook de Aafke vanwege motorstoring terug naar Den Oever. Om 16:45 meren we af, achter de Zwarte Haan in Enkhuizen. Om vervolgens mee te kunnen doen met de 'steigerborrel'. Ook de Sherpa en de Balou zijn inmiddels gearriveerd. Het avond eten wordt gezamelijk 'gevierd' mag ik wel zeggen. Wat een lekkers heeft iedereen bij zich, zelfs om Frank was gedacht: gluten vrije snacks! Met zijn allen op het gras tussen de konijntjes avondeten en naborrelen.

Zondag weer tijd voor de terug reis. De wind is nog steeds Zuid-Oost, dus dat is nu een mooie koers naar Den Oever. Om 10:00 varen we weg om vervolgens om 14:00 af te meren in onze box in Den Oever. Wat een enorme drukte onderweg naar Den Oever. Zeker op de lijn Medemblik Stavoren. Iedereen is op het water weer richting thuis haven. Goede oefening voor de voorrangsregels.... Loef Lij..... Dichter bij de wind, stuurboordzeil... bakboordzeil...motorboot...beroepsvaart... Alles kwam voorbij! Na een koude April is de start van Mei prima. Ben benieuwd of we dat houden. Al met al, een heerlijk Hemelsvaeren! Bedankt Klaar en Frank voor de prachtige organisatie!

Rian en Annemiek Grootjen