Succesvol rondje Noord-Holland

13-17 Mei Hemelvaren. Deze tocht is een nieuw element in ons programma. Na een palaver op woensdagavond 13 mei vertrokken 7 boten voor een rondje Noord-Holland. Om 06.00 lag men stipt in de sluis. Hoezo geen discipline bij WsV Den Oever? Na de schutting werd koers gezet richting Den Helder en daarna de Noordzee op. Aanvankelijk liet de wind het afweten maar dat werd later weer helemaal goedgemaakt. Moe maar voldaan meerden we af in een leuke haven (zijkanaal C). De volgende dag op naar Edam. Het laatste stukje werd er door enkelen gemotord, maar dat gold niet voor iedereen. Dat leverde een verlengde borrel op, en daarna een prima diner met zicht op het water. De verenigingshaven Edam is een plek om te onthouden. Zaterdag was er om 10.00 Palaver. Klaar hield het kort en om 11.00 werd er met een prima wind koers gezet naar Hoorn; daar was er koffie en natuurlijk een visje. Even later werd met nog wat meer wind de steven gericht naar Enkhuizen. Intussen vochten de Impuls en de Rufina een informele wedstrijd uit, waarbij de Rufina met een scheepslengte voorspong uiteindelijk als de winnaar uit de bus kwam. Zondag werd met een stevige wind de tocht voortgezet, en rond 15.00 in de middag lagen alle boten weer veilig in de haven. Ard en Klaar, dank voor het vele werk en jullie enthousiasme.

• foto1
  • foto2